Om

Jag gick ut journalisthögskolan 1988 och har sedan dess arbetat på en rad tidningar, bland annat DN, Vestmanlands Läns tidning, Nyhetstidningen 8 Sidor och Borlänge tidning. Jag har också arbetat som featureredaktör på nyhetsbyrå, skrivit för kundtidningar och veckopress.

Anette Nyman

Mina texter är lättlästa och jag har alltid brunnit för det sociala reportaget. Därför har jag bland annat gjort längre, undersökande reportage på bland annat Kronobergshäktet och på Beckomberga sjukhus. I slutet av 1990-talet kom jag i kontakt med den djupa orättvisa som drabbade en muslimsk familj. De terroriststämplades av svenska Säpo och vägrades en offentlig rättegång. Efter 1,5 års grävande publicerades flera av dessa artiklar i Aftonbladet Dokument.

2009 gav jag tillsammans med Norstedts förlag ut boken: Terapeuten, en avslöjande historia om hur det kan gå till inom den alternativa terapin. Detta efter att själv ha arbetat med marknadsföring och ”terapi” på en stor svensk kursgård. Jag påbörjade även en utbildning till ”terapeut” i slutet av 1990-talet, som jag sedan avbröt då jag upptäckte ett stort antal oegentligheter inom branschen.

Jag har även arbetat som lärare i journalistik på gymnasiet och som skrivcoach för LL-förlaget.

 

Anette Nyman Journalist, författare och bokredaktör